Fester i Corona tiden

Corona (eller Covid-19 som pandemien også er kendt som), er desværre skyld i at mange fester, festivaler, koncerter, parader og en lang række andre begivenheder er aflyst. Det har betydet at mange ikke har holdt fest i de første mange uger efter udbruddet af Corona. Mange har måtte indse at det bliver den kedeligste sommer nogenside.

Heldigvis er der gennem Corona tiden både kommet forskellige tiltag til at feste, der er fra politikernes side blevet åbnet mere og mere op, men også helt nye initiativer er opstået, for at vi kan feste. Det betyder at der stadig er muligheder for fester i Corona tiden. Vi vil i dette blogindlæg både informere om hvad der er sket igennem Corona tiden, og give inspiration til hvordan du kan feste, uden at bryde Corona restriktionerne.

For der er helt sikkert mange, der savner at feste?

Et hurtigt overblik

Hold fest i haven

I lang tid har der været forbud mod at samles mere end 10 personer, hvilket har sat en stopper for en lang række fester, også privat fester. Heldigvis er der i løbet af sommeren blevet åbnet op fra politikkernes side, således at der nu må afholdes fester i private haver med gæster op til 500 personer. (Kilde: politik.dk)

Dette har betydet, at studenter fester, bryllupper og mange andre begivenheder heldigvis har fået lov til at blive gennemført, såfremt de blev afholdt privat. Så uanset om du skal holde bryllup, studenterfest eller bare har lyst til at holde en sommerfest for vennerne, så invitere du bare alle vennerne hjem i din private have og holder festen der.

At holde fester i private haver, er den mest relevante og bedste måde at holde fester på i øjeblikket. Nogen af nedenstående bud på fester, er allerede overstået og er ikke længere muligt, dog kan du eksempelvis følge med i Grønnere grøn som også sendes live på både TV2 og på Radio NOVA.

Vi bliver også nødt til at opfordre til, at der bør tages forbehold for Corona, når der afholdes private have fester.

Grønnere Grøn

Alle danske festivaler er aflyst i 2020 grundet Corona. Grøn koncert er også aflyst, men de har i stedet for valgt at lave 100 mindre fester, som de har valgt at kalde ‘Grønnere Grøn’. Konceptet er 100 private have fester, hvor man har kunne deltage i en konkurrence om at vinde en grønnere grøn fest i sin private have, med lokale artister.

Er du én af de heldige der har vundet en fest, eller kender du en der har vundet, så har du muligvis været heldig at være med til en Grønnere Grøn fest?
Alle Grønnere Grøn fester afholdes Lørdag den 25. Juli, hvor der hele dagen også sendes live på TV2 og på Radio NOVA.

Her er der altså stor mulighed for at følge med hjemme fra stuerne, eller haverne, og holde en fest selv.

Drive-in koncerter

En af de helt nye initiativer for at feste, er Drive-in koncerter. Der er flere steder i Danmark blevet afholdt et stort antal af koncerter, hvor du kan deltage med din bil. 
Det har været koncerter og events for både Voksne, unge og familier. Der har nemlig både været komiker på scenerne, der har været vilde ungdomsfester med blandt andet UAK (Ude Af Kontrol), samt mange andre artister for enhver smag, blandt andet L.O.C., Phlake, Mads Langer, Malk de Koijn, Lars Lilholt og Onkel Reje.

Det har blandt andet været afholdt i Aarhus, Aalborg, Herning og København.
En genial mulighed for at have kommet ud og feste. Drive-in koncerterne blev afholdt fra slutningen af Maj og frem til starten af Juli.

Skulle det ske at Corona restriktionerne for forsamlingsforbud bliver forlænget, så kunne det tænkes, at der afholdes flere Drive-in koncerter. Det er dog uvist og blot en tanke herfra. Vi håber selvfølgelig at Corona pandemien stopper, så vi alle kan feste som normalt.

Fest på Camping

Campingpladser holder åbent i Danmark, og blandt andet Skyland har haft åben. Skyland havde planlagt en stor festival for 2020, men de valgte at lave en Plan-B, som bestod af 2 uger i Uge 27 og 28, med ‘Skyland Beach Camp’, som egenlig minder lidt om Skyland Beach Festival, men hvor der var aflyst indendørs diskotek og koncerter. Skyland oplyser at der må laves camp på op til 50 personer.

Udover Skyland er der også flere andre Campingpladser, hvor der er muligheder for fester. Blandt andet har SallingCamping arrangeret en mindre ‘Mini festival’. Her er der en begrænsnings på maks. 100 gæster, for at overholde retningslinjerne for Corona.
Vi tror at SallingCamping har valgt at afholde deres mini festival, fordi at Sundsøre festivalen blev aflyst, hvilket er en festival der ligger lige ved siden af, i Roslev.

Efterskoler holder fester

Som nævnt er der blevet åbnet op for at der må samles op til 500 personer. De fleste efterskoler har 100-200 elever, hvilket giver store muligheder. Vi ved at rigtig mange efterskoler afholder forskellige arrangementer, som eksempelvis color run, mudder løb og mange andre arrangementer hvor eleverne deltager aktivt sammen. 

Ifølge sst.dk, er det tilladt at afholde private fester. Efterskolefester er som udgangspunkt altid privat fester, hvilket betyder at efterskole problemfrit kan afholde elevfester med videre. Det er som tidligere nævnt tilladt at samles op til 500 personer i private haver, men generelt private arrangementer er tilladt med op til 500 personer, der skal dog være 4 m2 gulvareal pr. deltager, såfremt de fleste gæster ikke sidder ned. Hvis deltagere i det væsentlige sidder ned, må tillades adgang for 1 deltager pr. 2 m2 gulvareal.

Forsamlingshuse, festlokaler, konference-steder og lign. dækker også over private arrangementer, og det er derfor ikke et brud på Corona restriktionerne, at afholde efterskolefester i eksempelvis forsamlingshuse, som er meget almindeligt for efterskoler.

Partybus

Vil du gerne holde fest, men ikke være i eget privat hjem eller et lejet lokale? Så kan du også holde fest i partybusser. Ifølge danskpersontransport.dk, er det blevet tilladt af være 50 personer i partybusser. Der er dog stadig krav til, at hvis man sidder ned med ansigt til ansigt, så skal der være 1 meters afstand. Derudover gælder de almindelige retningslinjer.

Antallet af personer er inkl. chauffør og evt. andet personale i bussen. Det betyder at hvis der også er eksempelvis en DJ og en bartender i bussen, så må der er altså deltage 47 gæster, da de sidste 3 personer er bussens personer, i dette tilfælde Dj, Bartender og chauffør.

Flere events åbner senere

Forsamlingsforbuddet på 500 personer gælder frem til og med udgangen af August. Det betyder som udgangspunkt, som det ser ud lige nu, at der fra 1. September ikke er nogen forbud mod forsamlinger. Vi kan alle håbe på at Corona pandemien er gået over til den tid, at folk er raske og at vi igen må samles til fester, festivaler og alverdens andre begivenheder og forsamlinger. 

Tilbehør til privat fester i Corona tiden

Nu hvor det er muligt faktisk at afholde adskille af privat fester i Corona tiden, så er der også god grund til at gøre klar til fest med fest tilbehør.
Til have fester, camping fester og lign, kan en ølbong være med til at sætte gang i festen. Det samme gælder med Balloner, Knæklys, Blomsterkrans og meget andet tilbehør. Hos Xtravagant.dk har vi et stort udvalg af tilbehør til fester. 

Vi håber at dette blogindlæg har gjort dig klogere på, hvordan det hænger sammen med fester i Corona tiden.
Her til sidst, vil vi ønske gode fester til alle. Pas på hinanden.