Hvor hurtigt tørrer UV Maling?

Tørre tid for UV Maling

Et spørgsmål vi hos Xtravagant ofte får er, hvor hurtigt tørrer UV Maling?
Og ofte får vi også spørgsmål, om man bør male sin T-shirt til rave festen, dagen før festen, eller om man kan gøre det samme dag som festen og om det når at tørre, hvis man maler sin hvide T-shirt lige inden festen starter.

Så det vil vi prøve at give svar på her for at hjælpe endnu flere der måtte sidde med samme spørgsmål. Vi vil samtidigt forsøge at besvare en række andre spørgsmål der kan være relevante for dig, når du planlægger at male en T-shirt til rave festen.

Hvor hurtigt tørrer UV Maling?

Vores erfaring med at male på hvide T-shirts er, at det naturligvis afhænger af hvor tykt lag man maler på, i forhold til hvor hurtigt uv malingen tørrer på T-shirten.
I langt de fleste tilfælde uden at male et tykt lagt på, så vil uv maling tørre på din hvide T-shirt inden for 5-10 minutter.

Ofte vil du opleve, at mens du maler på din T-shirt, så vil det første du malede blive tør undervejs i dit male projekt, og du vil opleve at når du er helt færdig med at male, så vil en del af malingen allerede være tør, så du kan fører hænderne over malingen, uden at tvære det ud.

Er der forskel på tørre tiden for hhv. tøj og hud?

Tørrer UV malingen hurtigere på tøj end på hud – eller omvendt ?
Vores erfaring er, at det tørrer omtrent lige så hurtigt på både tøj og hud, samt i ansigtet. Det er selvfølgelig igen afhængig af om du maler et tykt lav uv maling på eller ej, men maler du et tykt lag på huden og et tykt lag på din T-shirt, så vil du som udgangspunkt opleve at det tørrer lige hurtigt. Om stoffet har en suge effekt ift. at tørrer hurtigere, er desværre ikke helt til at besvare.

Kan jeg male et for tykt lag på ?

En udfordring i forhold til tørre tiden, er som nævnt afhængig af hvor tykt lag du maler på.
Maler du et meget tykt lag på, vil der gå meget længere tid end 5-10 minutter før uv malingen er tør. Det kan tage flere timer for malingen at tørre, hvis du maler et tykt lag på.
En ulempe ved at male et tykt lag på er også, at du vil skulle bruge mere uv maling for at fuldende dit design på T-shirten. Det vil altså både kræve markant længere tid for dig, at vente på at malingen tørre, og det vil kræve at du køber flere tuber uv maling. Med andre ord kan du både spare tid og penge, ved at male uden at fråse.

Kan jeg male min T-shirt lige inden festen starter?

Ja, du kan sagtens male på din T-shirt med UV Maling lige inden rave festen starter, du behøver ikke gøre det hverken dagen før eller flere timer før. 
Men du passer det bedre i din tidsplan at male T-shirten på forhånd, så er det ikke nogen dårlig idé at gøre. 

Mister UV Maling sin effekt over tid?

Nej, UV Maling mister ikke effekt efter det er blevet malet på. Det er også derfor, at du sagtens kan/må male din T-shirt dagen før festen, hvis det passer bedre i din tidsplan. Der kan ofte være andre ting der er vigtige at nå på festdagen, så for at spare tid, kan du trygt male på din T-shirt dagen inden – det mister ikke effekten.

Hvor længe holder UV Maling?

Har du malet UV maling på krop og ansigt, så vil det uden nogen problemer holde hele festen igennem, og skal blot vaskes af med vand og sæbe når du føler for at fjerne det.

Har du malet UV Maling på din T-shirt, så vil det som udgangspunkt ikke kunne vaskes af i vaskemaskinen. Derfor anbefaler vi altid at du bruger en gammel hvid T-shirt, eller køber en ny hvid T-shirt, så du har en T-shirt der må blive brugt til formålet og kan gemmes som minde fra en god fest bagefter.

Læs mere om UV Maling på tøj her

Relaterede blogindlæg

Hvad er Rave? (Rave fest)

Hvert år ser vi forskellige festtrends komme og gå, men én trend, der altid synes [...]

Læs mere
10 Kreative Måder at Bruge UV Maling På

Få de 10 kreative anvendelsesmuligheder af UV Maling.

Læs mere
Sådan vælger du den rigtige UV Maling

Skal du arrangere, eller til, en uv fest og skal bruge UV Maling, men ikke [...]

Læs mere
Natminton – Spil badminton om natten med UV Lys

Natminton er et alternativ til badminton og giver spillet en sjov og spændende drejning fra [...]

Læs mere
Hvordan bliver man klar til rave fest?

Her vil vi forsøge at guide dig til, hvordan du bliver klar til at tage [...]

Læs mere