Idéer til gymnasiefester

På Gymnasier er det populært at holde fester hvor hver årgang har sit eget tema – pointen er, at hver årgang skal skille sig ud, så man nemt kan se hvem der går i 1.g, 2.g og 3.g. Men hvilke temaer kan man vælge og hvordan skal sådan en gymnasiefest planlægges? Få idéer til gymnasiefester her.

3 idéer til gymnasiefester

1. Farvetema

Et af de mest populære og velkendte temaer til gymnasier, hvor årgangene skal deles op, er farvetema.

Det er super enkelt og handler blot om at give hver årgang én farve, som man skal overholde. Farverne er ikke så vigtige ift. temaet, men blot at hver årgang har sin egen farve, til at se forskel på årgangene.

Et hurtigt eksempel kunne være:
1. G = Lyseblå
2. G = Lilla
3. G = Sort

2. Vælg 3 Forskellige Temaer

Vi har hørt fra flere af vores kunder, at farvetema er blevet lidt for standard.
Og det kunne være sjovt at prøve noget andet, men hvor det stadig skal være til at se forskel på årgangene. 

For at spice det lidt mere op, kan man tildele hver årgang et særligt tema som man skal overholde. Hvert tema kan vælges på forskellige måde, enten bare vælg at vælge 3 fede temafester eller ved eksempelvis at dele hver årgang op efter nogen typiske gymnasietraditioner, som at give smølfe tema til 1.g’erne og noget konge tema til 3. g’erne og andet relevant for 2.g’erne osv. Det kunne eksempelvis være:

3. Puttefest / Suttefest / Rød-Gul-Grøn fest (“Scor en Sut”)

Til introfesten – gymnasieårets første fest er normalt en introfest der også kaldes puttefest, og nogen steder en suttefest. 1. G’erne har nemlig flere navne, som Putter eller Sutter.

Vi har bemærket at på flere gymnasier er der, eller har været, en tradition for, at 3. G’erne skal prøve at score en 1.G’er. Nogen kalder det ‘Scor en sut’

1. G’erne kan dog holde de sultne 3. G’er på afstand ved at bære gul eller rødt outfit, altså 1.g’erne kan se det som en typisk rød-gul-grøn fest, også kaldet en lyskrydsfest eller trafiklys fest.

4. Lande tema

Et tema der handler om samarbejde og konkurrence mellem årgange er temaet ‘Lande tema’

Lande tema er en fest hvor hver gymnasieklasse eller årgang tildeles hver sit land.
Således skal man klædes sig ud passende til det pågældende land, man har fået tildelt. I baren skal der være drinks fra de forskellige lande – så der på den måde er noget der matcher alle de lande der er tildelt mellem klasserne.

Det er en oplagt gymnasie temafest, fordi hver klasse eller årgang dyster mod hinanden om at være de bedste til at klæde sig ud. Perfekt som en intro-fest, eller eventuelt afslutningsfest på gymnasiet.

Lav eventuelt en præmie til dem der har klaret sig bedst, måske den bedste udklædning eller andet.

Flere idéer til fester?

Leder du stadig efter flere idéer til den næste fest, så har vi også skrevet en artikel med hele 20 populære temaer til fester.
Læs her -> Idéer til temafester.

Vi ønsker alle en rigtig god fest!