Tips til fødselsdagsfest

En fødselsdagsfest er en stor glædes fest for fødselaren, uanset om det er en børnefødselsdag, 18 års, 20 års, 40 års eller 80 års fødselsdagsfest. Alle fødselsdagsfester er fyldt med glæde og sjov! Enhver fødselsdag bør fejres med en god fest. Her giver vi 9 tips til fødselsdagsfest, for både arrangør og for gæster.

6 Tips til dig der arrangerer festen

Lad os starte med tips til dig der arrangerer festen. En stor del af ansvaret for en god fest, ligger ved planlægningen af festen og hvad du vælger at gøre ud af festen. Om det er dig selv der fylder år, der arrangerer festen, eller om det er venner eller familie der arrangerer festen for fødselaren, så er disse tips gode at tage med i overvejelserne, når der arrangeres en fødselsdagsfest.

1. Inviter de bedste gæster

Først og fremmest skal du afgøre hvor stor en fest du vil afholde. Skal det være alle venner og alle familiemedlemmer, eller skal det være en lidt mindre fest?
Vi kender det nok alle sammen, store familiefester er ikke altid de sjoveste, der er altid nogen man måske ikke lige får snakket så meget med, eller måske endda nogen man slet ikke gider at snakke med. 

Inviterer de bedste venner og måske de familiemedlemmer der betyder mest for fødselaren og som er med til at bringe god stemning til festen.

2. Find det rette lokale

Det er måske lidt en selvfølge, men ikke desto mindre, meget vigtigt.
Når du har fundet ud af hvem der skal inviteres til festen, så ved du også hvor mange gæster der skal være plads til, og dermed er det på tide at finde et lokale hvor der er plads til det antal gæster du inviterer.

Husk, at bare fordi et lokale er godkendt til et hvis antal personer, er det ikke sikkert at lokalet er stort nok til, at der kan stå borde med stolepladser nok til alle dine gæster. Spørg evt. lokalets ejer om hvor mange stolepladser der kan være i lokalet.

Husk også at tage stilling til hvor stort et dansegulv der skal være plads til, hvis altså skal være der. Et dansegulv og god musik er altid et sikkert hit til at give god stemning til festen.

3. Pynt op til fødselsdagsfest

En fødselsdagsfest er ikke en rigtig fødselsdagsfest uden det rigtige fødselsdagspynt! That’s a fact!

Pynt op til festen med flag, balloner, diverse dekoration med mere.

Køb eksempelvis et sæt talballoner med det antal år der fejres for fødselaren, det er altid et kæmpe hit! Et andet kæmpe hit er også Knæklys, de er perfekt til enhver fest, så selvfølgelig også til fødelsdag!

talballoner

4. Sørg for musik og lys

En fest bliver også kun bedre af, at der er god musik og kulørte lamper.
Booker du en dj eller lejer en Soundbox er ikke så vigtigt, bare musikken er god!
Vælger du at booke en Dj, så leverer han sandsynligvis både lyd og lys udstyr. Vælger du i stedet selv at leje eksempelvis en Soundbox og noget lysudstyr, så sørg for at forberede en Spotify playliste eller hvor du nu hører musik fra. 

Krydre playlisten med nogle af de helt store fødselsdagssange, for at skabe god stemning – langt de fleste vil synge med på sådan nogle sange.

Du kan leje udstyr her på Xtravagant, hvis du klikker ind i vores udlejning.

5. Menu og drikkevarer

Et tip er også at sørge for at menuen står på noget lækkert at spise og nogle gode drikkevarer. Det er dit ansvar som arrangører at tage hensyn til de inviterede gæster. Nogle gæster er måske kræsne eller der er måske nogle der ikke kan tåle forskellige ting. Andre gæster drikker måske ikke alkohol eller drikkevarer med sukker.

Der er mange ting at forholde sig selv og du kan måske ikke opfylde alt, men du kan i hvert fald tænke over dine valg, når du planlægger menuen og indkøb af drikkevarer.

Ingen gæster bør gå sulten fra en fødselsdagsfest.

6. Overvej et tema

For at gøre lidt ekstra ud af festen, kan du overveje om der skal være et tema.
Hvis festen afholdes midt sommer, og I, i stedet for at leje et lokale, måske har valgt at holde festen hjemme i haven – så kunne det da være oplagt at holde det med noget sommer tema, eksempelvis Hawaii tema.

Om vinteren, kan det være fedt at holde det som noget uv tema eksempelvis, men kan selvfølgelig også være meget andet. 

Du kan læse vores idéer til temafester og få inspiration til fødselsdagsfesten der.

3 Tips til dig der er inviteret til fødselsdagsfest

Mange tænker måske, at der ikke er så meget at huske eller tænke over, når man er inviteret til en fødselsdagsfest, eller for den sagsskyld alle andre slags fester. Alligevel er der et par simple tips her, som kan hjælpe dig der er gæst til en fødselsdagsfest.

1. Husk en god gave til fødselaren

Det første tip til dig der er gæst, er selvfølgelig at medbringe en god gave til fødselaren. Man kan simpelthen ikke ankomme, uden at have en gave med.

Gaven kan være hvad som helst, der er næsten aldrig nogen særlige forventninger eller krav til en gave, heller ikke hvad den bør koste.
For der er også forskel på hvilket forhold du som gæst har til fødselaren. 

I mange tilfælde giver forældre og familiemedlemmer nok en større gave en eksempelvis en god kammerat eller veninde.

Så find en gave du selv føler er passende til anledningen, så bliver fødselaren helt sikkert glad for denne.
Og hey – det er tanken der tæller!

2. Kom med godt humør

Der er intet værre, end at komme til fest uden godt humør.
Du kan starte med at være godt udhvilet, så du er frisk til festen. Når kroppen er frisk og udhvilet, er det også nemmere at være i godt humør. Det gode humør kommer også i takt med en god stemning og det smitter af på alle til festen.

Så mød op og vær klar på at det bliver en god aften, fordi med et indtryk, kommer du hurtigt til at smitte god stemning af til alle de andre.

3. Vær påklædt til fest

Der er meget sjældent en dresscode til en fødselsdagsfest, men har arrangør eller fødselaren sat en dresscode, skal du selvfølgelig følge denne. 

Er der ikke sat en dresscode, så skal du blot sørge for at være normalt pæn påklædt til en god fest. Det kan være på mange forskellige måder, det er der ingen facit for. Bare du sørger for ikke at komme i arbejdstøj eller tilsvarende, så går det nok.